НОИ Vs. УПФ: Право на избор или принуда?

You may also like...

3 коментара

 1. Isak Avramov каза:

  Нужно е принципно нова система за определяне на пенсии в условията на демографска катастрофа. Пенсията да зависи както от осигурителните вноски на пенсиониращият се така и от осигурителните вноски на работещите му деца. Така ще стане икономически важно да има семейство с ясни баща и майка и да се гледат повече деца. Който няма деца, на който децата са в затвора или в чужбина ще получава по-малка пенсия защото срещу осигурителните внаски от децата ще стои 0. Обратно, на тези които са отгледали свестни деца пенсиите ще нарастнат. На птъв поглед е сложно но съвременните компютърни програми с лекота решават подобни проблеми

 2. клети сиромаси каза:

  „…са целенасочено действие срещу УПФ и осигурените в тях лица“–- Недейте да говорите от името на осигурените лица. Аз определено не искам моите пари да отиват за обогатяването на „чорбаджии изедници“, както ви е нарекъл Ботев.

 3. администратор каза:

  Господин „Клети сиромаси“,
  Бихте ли споделили от заплата ли се изхранвате, или по друг начин? И, ако е от заплата, кой Ви я изплаща – „чорбаджия изедник“ или някакъв извънземен субект?
  Ако е извънземно, не се притеснявам за Вас, но ако е „чорбаджия изедник“ и той вземе, че по някаква причина бъде заличен от света като универсално зло, искрено съжалявам за бъдещето Ви. Тогава или ще Ви се наложи да се превърнете в „чорбаджия изедник“, или просто ще умрете от глад.
  След като смятате за по-изгодно за Вас да нямате собствени пенсионни спестявания, а с осигуровките Ви да се покриват пенсиите на онези, които не са се осигурявали, свободен сте да заложите на държавния фонд. Заедно с това, не поставяйте под съмнение правото на другите осигурени лица да предпочетат частните пенсионни фондове, защото вероятно те също имат своите аргументи, както Вие имате Вашите.

Вашият коментар