НОИ Vs. УПФ: Право на избор или принуда?

Може да харесате още...

3 коментара

 1. Isak Avramov каза:

  Нужно е принципно нова система за определяне на пенсии в условията на демографска катастрофа. Пенсията да зависи както от осигурителните вноски на пенсиониращият се така и от осигурителните вноски на работещите му деца. Така ще стане икономически важно да има семейство с ясни баща и майка и да се гледат повече деца. Който няма деца, на който децата са в затвора или в чужбина ще получава по-малка пенсия защото срещу осигурителните внаски от децата ще стои 0. Обратно, на тези които са отгледали свестни деца пенсиите ще нарастнат. На птъв поглед е сложно но съвременните компютърни програми с лекота решават подобни проблеми

 2. клети сиромаси каза:

  „…са целенасочено действие срещу УПФ и осигурените в тях лица“–- Недейте да говорите от името на осигурените лица. Аз определено не искам моите пари да отиват за обогатяването на „чорбаджии изедници“, както ви е нарекъл Ботев.

 3. администратор каза:

  Господин „Клети сиромаси“,
  Бихте ли споделили от заплата ли се изхранвате, или по друг начин? И, ако е от заплата, кой Ви я изплаща – „чорбаджия изедник“ или някакъв извънземен субект?
  Ако е извънземно, не се притеснявам за Вас, но ако е „чорбаджия изедник“ и той вземе, че по някаква причина бъде заличен от света като универсално зло, искрено съжалявам за бъдещето Ви. Тогава или ще Ви се наложи да се превърнете в „чорбаджия изедник“, или просто ще умрете от глад.
  След като смятате за по-изгодно за Вас да нямате собствени пенсионни спестявания, а с осигуровките Ви да се покриват пенсиите на онези, които не са се осигурявали, свободен сте да заложите на държавния фонд. Заедно с това, не поставяйте под съмнение правото на другите осигурени лица да предпочетат частните пенсионни фондове, защото вероятно те също имат своите аргументи, както Вие имате Вашите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.