Живеем в тоталитарна демокрация

Може да харесате още...

4 коментара

 1. Игор Марковски каза:

  Господин Данев, от Йохан Хьойзинха насам не съм чел нещо толкова силно и с истински думи!
  Благодаря!

 2. Този е един от най-големите мафиоти в България. Питайте го на колко фирми е в борда на директорите, кои са фирмите и защо са си дали задника на него …

 3. Сега демокрацията не е с решаващо първично влияние за развиващи се актуални кризи.
  Все още обществеността не зачита, че при наличие на сгрешена парична система осъществяваната по-добра форма на демокрация подсигурява развитие на по-голям потенциал за катастрофална стопанска криза.
  За спасение от настоящи деградиращи процеси е потребно прекратяване на държавна грешка за спрямо парите негоден начин на държавно управление.

 4. Mаксим Клейтман каза:

  И още много може да се каже за тоталитарната демокрация у нас но… Дали да не обърнем повече внимание на алтернативите за да направим крачки напред? Трябва да изградим сложен баланс между глобализацията налагана с политически средства и за сега нищо добро не носеща на слабите в икономическо и политическо отношение държави и държавата , която с пазарни механизми трябва да осигури добруването на своите граждани без да ограничава икономическите и социалните им свободи. Виждаме как на България с политически средства се налагат икономически ограничения и неизгодни за обществото икономически решения. Простият пример е валутния борд Веи тата американските централи а сега идва наред Трансатлантическото споразумение. Налага ни се участие в регионално противопоставяне , от което ние ще инкасираме само загуби и нито една полза. Сега е време да кажем какво точно искаме държава като икономически субект или като регулатор на икономически процеси и с ясна позиция по политическите които ни засягат. Добри примери колкото щете не само Унгария , Чехия и Словакия но и Латинска Америка , която е на път да се еманципира и заеме своето място в света. По – голямата част от Скандинавия също макар не рядко интересите ни естествено не съвпадат но те имат мнение и воля да го защитят. Дори една Полша , чиято външна политика категорично не споделям ясно артикулира и защищава интересите си така както ги разбира.

Вашият коментар

Your LoginRadius API key or secret is not valid, please correct it or contact LoginRadius support at www.LoginRadius.com

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.