Живеем в тоталитарна демокрация

Може да харесате още...

4 коментара

 1. Игор Марковски каза:

  Господин Данев, от Йохан Хьойзинха насам не съм чел нещо толкова силно и с истински думи!
  Благодаря!

 2. Този е един от най-големите мафиоти в България. Питайте го на колко фирми е в борда на директорите, кои са фирмите и защо са си дали задника на него …

 3. Сега демокрацията не е с решаващо първично влияние за развиващи се актуални кризи.
  Все още обществеността не зачита, че при наличие на сгрешена парична система осъществяваната по-добра форма на демокрация подсигурява развитие на по-голям потенциал за катастрофална стопанска криза.
  За спасение от настоящи деградиращи процеси е потребно прекратяване на държавна грешка за спрямо парите негоден начин на държавно управление.

 4. Mаксим Клейтман каза:

  И още много може да се каже за тоталитарната демокрация у нас но… Дали да не обърнем повече внимание на алтернативите за да направим крачки напред? Трябва да изградим сложен баланс между глобализацията налагана с политически средства и за сега нищо добро не носеща на слабите в икономическо и политическо отношение държави и държавата , която с пазарни механизми трябва да осигури добруването на своите граждани без да ограничава икономическите и социалните им свободи. Виждаме как на България с политически средства се налагат икономически ограничения и неизгодни за обществото икономически решения. Простият пример е валутния борд Веи тата американските централи а сега идва наред Трансатлантическото споразумение. Налага ни се участие в регионално противопоставяне , от което ние ще инкасираме само загуби и нито една полза. Сега е време да кажем какво точно искаме държава като икономически субект или като регулатор на икономически процеси и с ясна позиция по политическите които ни засягат. Добри примери колкото щете не само Унгария , Чехия и Словакия но и Латинска Америка , която е на път да се еманципира и заеме своето място в света. По – голямата част от Скандинавия също макар не рядко интересите ни естествено не съвпадат но те имат мнение и воля да го защитят. Дори една Полша , чиято външна политика категорично не споделям ясно артикулира и защищава интересите си така както ги разбира.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.